Omgivningen

Öppettider

1/6 - 31/8-2024 samt Kristi Himmelfärds-helgen

(1-13/6 samt 19-31/8 endast för grupper)


.Bokning:

Telefon: 0411-52 60 80

E-post: backakra@telia.com


Boka online


OBS! Mellan den 8/7-10/8 kan vi tyvärr inte ta emot några gruppboknungar över 10 personer.


Priser

(OBS! Från-priser beroende på antal vuxna/barn samt medlemskap i STF)

Rumspris medlemmar i STF 2-bäddsrum från

880:-/natt


Rumspris medlemmar i STF 3-bäddsrum från 1.030:-/natt


Rumspris medlemmar i STF 4-bäddsrum från 1.200:-/natt


Rumspris medlemmar i STF 5-bäddsrum från 1.390:-/natt


Rumspris medlemmar i STF 6-bäddsrum från 1.590:-/natt


Frukostbuffé 140:-/person (85:-/barn 3-15 år)


Priser för grupper enligt offert


Antal rum: 25

Antal bäddar: 78


Adress

Östra Kustvägen 1231

27177 LÖDERUP


Vandrarhemsvärdar

Ronny Larsson, Karen Augustin


Vår hemsida på Svenska Turistföreningen


Bra att veta

Förbokning rekommenderas alltid. Receptionen är öppen dagligen 14/6-17/8 kl 9-11 och 17-19. Övrig tid enligt telefonsvararen. Bokning före säsong sker via telefon, e-post, online eller skriftligt.


Servering

Frukostbuffé 21/6-18/8 (även 10/5-12/5) samt för grupper om minst 20 personer


Övrig service

Cykeluthyrning, lakansuthyrning, tvätt- och torkmöjligheter, m.m.

HusdjursfrittIntegritetspolicy Privacy Policy

 

Det finns en hel del att se och göra i omgivningen. Givetvis lockar den underbara stranden i närheten då solen skiner och temperaturen är somrig. Men ibland har man lust med annat och då ligger Backåkra Vandrarhem mycket strategiskt på Österlen, nära till många lockelser och sevärdheter.


Den direkta omgivningen kring vandrarhemmet samt andra närliggande områden är naturreservat och därför oerhört vackra. Här kan man vandra eller promenera och verkligen njuta av enastående natur i olika former. Därutöver finns många naturområden som inte är reservat, men som ändå erbjuder upplevelser. Exempel på naturreservat och andra underbara områden är Backåkra, Hagestad och Sandhammaren naturreservat vid vandrarhemmet, Hammars backar, Stens Huvud vid Kivik, Haväng norr om Kivik och Brösarps backar. Vårt hörn av Österlen är delvis fortfarande väldigt oexploaterat och det är inte svårt att hitta ställen där man kan uppleva lugn och ro.


Ett stenkast från vandrarhemmet hittar du Dag Hammarskjölds Backåkra, ett fantastiskt vackert beläget muséem www.dhbackakra.se. Här på heden ligger också den s.k. Meditationsplatsen, en ring av stenar uppförd till minne av Dag Hammarskjöld. Några kilometer västerut står Ales mytomspunna stenar, högt uppe på åsen. Mycket spännande för både barn som vuxna är Glimmingehus, den medeltida borgen som ligger ca 15 km från vandrarhemmet.

 

Hamnstäderna Ystad och Simrishamn ligger cirka 20 km i olika riktningar från vandrarhemmet. I dem kan man strosa på mysiga gator bland gamla, fina korsvirkeshus, besöka hamnarna, skeppshandlarna, kaféerna, restaurangerna, butikerna, m.m. Under somrarna erbjuder kvällarna en hel del kulturella arrangemang i form av teater, musik, konst, etc.

 

Det finns en hel del pittoreska småbyar på Österlen som är väl värda att besöka. Dessa byar lever upp under sommarsäsongen och erbjuder även de ett stort gastronomiskt och kulturellt utbud, vilket presenteras i olika skrifter som finns på bl. a. vandrarhemmet.

 

Det finns många små och stora loppisar att besöka på Österlen. Dels arrangerar idrottsföreningar sina årliga sommarloppisar, då fotbollsplanen fylls med massor av olika föremål av varierande kvalitet. Men ett är säkert; fynd gör man alltid. Dessutom finns det många privata mindre loppisar som har öppet dagligen. Är du loppisintresserad, så se till att lämna plats i bilen då du packar för avfärd.