För barnen

Öppettider

1/6 - 31/8-2022  samt Kristi Himmelfärds-helgen

(1-9/6 samt 13-31/8 endast för grupper)


.Bokning:

Telefon: 0411-52 60 80

E-post: backakra@telia.com


Boka online

 

Priser

Enkelrum: från 600:- /person

Bädd: från 400:- /vuxen

Bädd: från 180:- /barn

Dubbel/tvåbäddsrum: från 400:- /person

Frukostbuffé 120:-/person (65:-/barn 3-15 år)

 

Priser för grupper enligt offert

 

Antal rum: 25

Antal bäddar: 78

 

Adress

Östra Kustvägen 1231

27177 LÖDERUP

 

Vandrarhemsvärdar

Ronny Larsson, Karen Augustin

 

Vår hemsida på Svenska Turistföreningen

 

Bra att veta

Förbokning rekommenderas alltid. Receptionen är öppen dagligen 10/6-13/8 kl 9-11 och 17-19. Övrig tid enligt telefonsvararen. Bokning före säsong sker via telefon, e-post, online eller skriftligt.

 

Servering

Frukostbuffé 25/6-13/8 (även 27/5-29/5) samt för grupper om minst 20 personer

 

Övrig service

Cykeluthyrning, lakansuthyrning, tvätt- och torkmöjligheter, m.m.


   

 

Integritetspolicy        Privacy Policy

 

När man reser hela familjen är det viktigt att det finns något att göra för barnen även där man övernattar. På Backåkra Vandrarhem har vi något väldigt viktigt; nämligen många familjerum, vilket innebär att det med största sannolikhet finns fler barn under er vistelse här. Och barn har mycket fantasi som kommer till sin rätta när de träffar varandra.


Vissa hjälpmedel finns dock för att komma igång med lekandet. Vi har en fin liten fotbollsplan med riktiga mål. Vi har ett bordtennisbord kring vilket ofta spelas rundpingis.  Och vi har några gungor också.


Vill man hitta på något i omgivningen med hela familjen, så finns det en del tips att ge.

Är vädret som det brukar vara på Österlen på somrarna, så är valet inte svårt; stranden, sol, bad. Cirka en kilometer söder om vandrarhemmet ligger den underbara stranden som breder ut sig alltmer magnifikt österut mot Sandhammaren, där Sveriges finaste sandstrand finns.

 

Men det finns en del annat vi kan rekommendera.


I Löderups strandbad, ca 1,5 km från vandrarhemmet finns minigolf, kiosk och en restaurang.


Glimmingehus (ca 15 km) är spännande både för barn och vuxna. Det finns guidning för barn, det finns spökberättelser för barn och det finns en del annat. Se deras program.


Ales stenar (ca 5 km) är också spännande för barn. Högt uppe på Kåsebergaåsen står de och skapar myter. En picknick på åsens kant med vidunderlig utsikt över havet, en promenad bort mot Hammars backar eller en solnedgång vid stenarna är inte helt fel.


Vill man ha lite äventyr så är dressin-cykling det rätta. Det finns två olika sträckor som båda är roliga, vackra och inte speciellt krävande. Cyklar man sträckan S:t Olof – Gyllebosjön kan man bada i sjön innan man återvänder. Medtag picknick.

 

Vill barnen busa loss riktigt finns Tosselilla i Tomelilla. Ett nöjes-, äventyrs-, och tivoliland. Ta med den stora plånboken och mycket att dricka.